Planlamadan Bitim Aşamasına Kadar İmplant Üstü Sabit Protezler: Uygulamalı Ölçü Kursu
Eğitim Konuları
Dişsiz sahaların değerlendirilmesi
İmplant üstü protezlerde kullanılan parçalar
Ne zaman simante, ne zaman vidalı sistemler tercih edilmeli?
İmplantolojide kullanılan ölçü maddeleri ve ölçü teknikleri
İmplant üstü sabit protezlerde klinikten laboratuvara iş akışı
İmplant üstü protezlerde oklüzyon prensipleri
İmplant üstü protezlerde simantasyon
İmplant üstü protezlerde komplikasyonlar ve çözümleri
Kursun Amacı
İmplant üstü protezlerde planlamadan bitim aşamasına kadar klinik ve laboratuvar aşamalarının öğrenilmesi, görülebilecek komplikasyonlar ve muhtemel çözümlerinin analiz edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca doğru sonuca ulaşmak için implant firması ve teknisyen ile kurulması gereken iletişimin nasıl olması gerektiğinin anlatılması planlanmaktadır. Bu kursun sonrasında bütün katılımcıların implant destekli sabit protezler konusunda klinik ve teorik olarak yetkin hale gelmesi hedeflenmektedir.
İçerik
İlk olarak implant tedavisi için dişsiz sahaların değerlendirilmesi ve planlama anlatılacaktır. implant üstü protetik restorasyonların yapım aşamasında kullanılan bütün implant parçalarından bahsedildikten sonra, planlama prensiplerine göre simante veya vidalı dayanak seçimi hakkında bilgi verilecektir.
İmplant üstü protez yapımında kullanılan ölçü maddeleri anlatılıp, uygulamalı kurs ile ilgili görseller tanıtılacaktır. Ölçü aşamasını takiben dayanak seçiminde dikkat edilecek hususlar anlatılacaktır. Laboratuvar aşamaları hakkında bilgi verilip diş teknisyeni ile iletişimde dikkat edilecek konulardan bahsedilecektir.
Oklüzyon tipleri ile ilgili bilgi verilerek, implant üstü protezlerde oklüzyon prensipleri anlatılacaktır. Klinik aşamalarının kritik ve son evresi olan simantasyon işlemi anlatılacak ve kullanılan siman çeşitleri hakkında bilgi verilecektir.
İmplant tedavisinde protetik komplikasyonlar ve çözümleri anlatılacaktır. Teorik eğitimin ardından her katılımcıya model üzerinde açık ve kapalı kaşık tekniği ile ölçü aldırılarak, ölçü postu transferi yaptırılacaktır.
Eğitmen: Dr. Öğr. Üyesi Ongun ÇELİKKOL
İzmir doğumlu Dr. Ongun Çelikkol, 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2018 yılında Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak bilim doktoru unvanını aldı. 2017 – 2019 yılları arasında Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmış, 2019 yılından itibaren de aynı kurumda Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Akademik ilgi alanları olan implant üstü protezler ve komplikasyonları ile ilgili birçok bilimsel toplantıda sunumu bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Çelikkol, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Eğitim Yeri ve Tarihleri:
27 – 28 MART 2021 – İZMİR
10 – 11 NİSAN 2021 – ADANA
5 – 6 HAZİRAN 2021 – İSTANBUL